Ерошка.ру
Сайт для Православных родителей
ForumsForums
Ерошка.ру :: Forums :: eroshka :: ПОМЯННИК
 
<< Previous thread | Next thread >>
Молитвы за болящих.
Moderators: Elena, Катерина, Leonid
Author Post
Катерина
Сб июн 19 2010, 06:40


Registered Member #2
Joined: Вт апр 08 2008, 02:01
Posts: 3950
"Не пропускай случаев молиться за какого-либо человека по его прошению или по прошению об нем его родственников, друзей, почитателей или знакомых. Господь с благоволением презирает на молитву любви нашей и на дерзновение наше перед Ним. Кроме того, молитва за других весьма полезна и самому молящемуся за других; она очищает сердце, утверждает веру и надежду на Бога и возгревает любовь к Богу и ближнему. Молясь, говори: Господи! Возможно Тебе сделать то и то рабу Твоему сему; сотвори ему это, ибо имя Тебе - благий Человеколюбец и Всемогущий. Аще мы, лукави суще, умеем даяти даяния блага не токмо чадам, но и чужим, кольми паче Ты даси всевозможныя блага просящим у Тебе ( Мф. 7, 11 )"

Св. Иоанн Кронштадский


[ Edited Сб фев 12 2011, 10:29 ]
Back to top
Катерина
Сб фев 12 2011, 10:20


Registered Member #2
Joined: Вт апр 08 2008, 02:01
Posts: 3950
Молитва Пресвятой Богородице за болящего

Пресвятая Богородица, всесильным заступлением Твоим помоги мне умолить Сына Твоего, Бога моего, об исцелении раба Божия (имя)
Back to top
Катерина
Сб фев 12 2011, 10:27


Registered Member #2
Joined: Вт апр 08 2008, 02:01
Posts: 3950
Канон за болящего, глас 3-й






Песнь 1

Ирмос:
Пресекаемое море жезлом древле, Израиль пройде яко по пустыни, и крестообразно яве предуготовляет стези. Сего ради поим во хвалении чудному Богу нашему, яко прославися.

Припев: Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.
В день печали, нашедшия на ны, к Тебе, Христе Спасе, припадающе, Твоея милости просим. Облегчи болезнь раба Твоего, изреки нам яко и сотнику: иди, се здрав есть отрок твой.

Припев: Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.
Мольбы и моления, с воздыханием к Тебе вопием, Сыне Божий, помилуй нас. Воздвигни со одра лежащаго, яко разслабленнаго словом: возьми одр твой, глаголя, отпущаются ти греси твои.

Слава: Твоего, Христе, образа подобию поклоняющеся, верою целуем, и болящему здравия просим, подражающе кровоточивей, яже подольца риз Твоих коснуся, и исцеление недуга прият.

И ныне: Пречистая Госпоже Богородице, всем известная Помощница, не презри нас к Тебе припадающих, моли яко блага Твоего Сына и Бога нашего, дати здравие болящему, да Тя с нами прославляет.



Песнь 3

Ирмос:
Иже от не сущих вся приведши, словом созидаемая, совершаемая духом, Вседержителю Вышний, в любви Твоей утверди мене.

Припев: Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих,
молящихся Тебе.

Иже от тяжких болезней на земли повержен, к Тебе, Христе, с нами вопиет, подаждь здравие телеси его, яко же Иезекии плакавшуся к Тебе. Призри, Господи, на наше смирение, и не помяни беззаконий наших, но веры ради болящаго, яко прокаженнаго словом исцели ему болезнь, да Твое, Христе Боже, славится имя.

Слава: Церковь, юже еси освятил, на ту, Христе, не даждь поношения, но воздвигни невидимо в недузе на одре лежащаго, в нейже молим Ти ся: да не рекут невернии, где есть Бог их.
И ныне: К Твоему пречистому, Богородице, образу руце воздеюще вопием, услыши раб Твоих молитву и спаси в болезни лежащаго, да от болезни востав, воздаст обеты, яже в печали глаголаша уста его.



Седален, глас 8-й:

На одре греховней лежаща мя, и страстьми уязвена, и якоже воздвигл еси Петрову тещу и спасе разслабленнаго носима со одром, тако и ныне посети, Милостиве, болящаго, понесый недуги рода нашего. Тебе Единаго вемы, терпелива и милосерда, милостива Врача душам и телесем, Христа Бога нашего, наводяща недуги и паки исцеляюща, подавающа прощение кающимся о согрешениих, Единаго Милосердаго и Милостиваго.

Слава: Аз грешный плачуся на одре своем лежа, прощение ми подаждь, Христе Боже, и от болезни сея воздвигни мя, и яже есмь от юности грехи сотворил, избыти ми сих молитвами Богородицы даруй.

И ныне: Умилосердися и спаси мя, воздвигни мя от одра болезненнаго, мощь бо моя во мне изнеможе и весь нечаянием одержим есмь, Мати Божия Пречистая, исцели недугующа люте, Ты бо еси Помощница Христианом.



Песнь 4

Ирмос:
Положил еси к нам твердую любовь, Господи: Единороднаго бо Твоего Сына за ны на смерть дал еси, темже Ти зовем благодаряще: слава силе Твоей, Господи.

Припев:
Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.
Уже отчаянна лютым недугом и к смерти приближившася, возврати, Христе, на живот и даждь плачущимся утеху, да вси прославляем Твоя святая чудеса.

Припев:
Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.
К Тебе, Творче, каемся в своих гресех, яко не хощеши смерти грешничи, оживи, уздрави болящаго, да востав послужит Ти, исповедуя с нами Твою благость.

Слава: Слезы Манассиины, Ниневитян покаяние, Давидово исповедание приим, вскоре спасл еси, и наши молитвы ныне приими, даждь здравие болящему, о нем же Тя молим.

И ныне: Подаждь нам Твою милость, Госпоже, всегда на Тя надеющимся, испроси здравие болящему, врачебнии Твои руце с Предтечею, Богородице, ко Господу Богу простирающи.



Песнь 5
Ирмос: На земли Невидимый явился еси, и человеком волею сожил еси Непостижимый, и к Тебе утренююще, воспеваем Тя, Человекелюбче.

Припев: Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.

Дщерь Иаирову уже умершу, яко Бог оживил еси, и ныне возведи, Христе Боже, от врат смертных болящаго, Ты бо еси Путь и Живот всем.
Припев: Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.

Сына вдовича оживив Спасе, и тоя слезы преложив на радость, спаси от недуга тлеющаго раба Твоего, да и наша скорбь и болезнь на радость приидет.
Слава: Огненну болезнь тещи Петрове прикосновением Твоим исцелив, и ныне возстави болящаго раба Твоего, да востав яко Иона, послужит Ти.

И ныне: Скорбнии, смиреннии, грешнии, не имущии дерзновения к Тебе, Пречистая Богомати, вопием, умоли Сына Твоего Христа дати болящему здравие телеси.



Песнь 6

Ирмос:
Бездна последняя грехов обыде мя, и исчезает дух мой: но прострый, Владыко, высокую Твою мышцу, яко Петра мя, Управителю, спаси.

Припев: Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.
Бездну милосердия и милости имея, Христе Боже, услыши моления раб Твоих. Ты бо еси Петром Тавифу воскресил, Ты и ныне в болезни лежащаго воздвигни, послушав церковных молитвенник.
Припев: Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.
Врачу душам и телесем нашим, понесый недуги всего мира, Христе, и Енея Павлом исцеливый, Ты и ныне болящаго исцели святых апостол молитвами.

Слава:
Преложи, Христе, на радость рыдание о недужнем скорбящем, да Твою получивше милость, внидут в дом Твой со обетными дарми, славяще Тя в Троице Единаго Бога.

И ныне: Приидите, о друзи, поклонимся молящеся о болящем Божией Матери. Та бо имеет власть недужныя исцеляти, со безмездникома вкупе, духовным невидимо помазующе маслом.



Кондак, глас 3-й:

Душу мою, Господи, во гресех всяческих, безместными деяньми разслаблену воздвигни божественным Твоим человеколюбием, яко же и разслабленнаго воздвигл еси древле, да зову Ти спасаем: щедре Христе, даждь ми изцеление.



Икос:

Иже руки Своей горстию содержай концы, Иисусе Боже, Иже Отцу собезначальный и Духу Святому совладычествуя, яко плотию явился еси недуги исцеляя и страсти очистил еси, слепыя просветил еси, и разслабленнаго словом Божественным совоставил еси, сего право ходяща сотворив и одр повелел еси на раму взяти. Темже вси с ним воспеваем и поем: щедре Христе, даждь ми иcцеление.



Песнь 7

Ирмос:
Прежде образу златому, персидскому чтилищу отроцы не поклонишася, трие поюще посреде пещи: отцев Боже, благословен еси.

Припев:
Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.
О, Кресте Пресвятый Христов, честное Древо Животное. Тобою смерть погибе и мертвии воскресоша, и ныне болящаго изцели и оживи, якоже при Елене умершую девицу.
Припев: Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.

Долгую и лютую болезнь Иовлю на гноищи и в червех, того молящася, словом изцелил еси, Господи. И ныне же в церкви о болящем молим Тя: яко благ, изцели невидимо молитвами святых Твоих.

Слава: Вси вемы, яко умрети нам есть, Тебе Богу тако изволившу, но на мало время, Милостиве, здравия просим болящему, премени от смерти на живот, даждь скорбящим утеху.

И ныне: Пособствуй и помогай нашему сиротству, Богородице, Ты бо веси время и час, когда умолити Сына Твоего и Бога нашего, дати болящему здравие и прощение от всех грех.



Песнь 8

Ирмос:
Служити Живому Богу, в Вавилоне отроцы претерпевше, о мусикийских органех нерадиша, и посреде пламене стояще, боголепную песнь воспеваху, глаголюще: благословите вся дела Господня Господа.

Припев: Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.
Милость покажи, Владыко, в болезни раба Твоего, и скоро изцели, милостиве Христе Боже, и аще смерти не предаждь судней, да Ти покаяние воздаст. Сам бо рекл еси: не хощу смерти грешничи.

Припев: Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.
Господи милостиве, Твоя преславная чудеса да и до нас ныне достигнут: бесы прожени, недуги погуби, раны изцели, болезни уврачуй, и потворы и чародеяния и всякия язи избави ны.
Слава: Запретивый, Христе, морским ветром, и страх ученик на радость преложивый, и ныне запрети тяжким болезнем, труждающим раба Твоего, да вси возвеселимся хваляща Тя во веки.
И ныне: Избави, Богородице, от обышедших ны печалей, различных недуг, отравы же и чародейства, и бесовскаго мечтания, и от навета злых человек и от напрасныя смерти, молим Ти ся.



Песнь 9

Ирмос:
На Синайстей горе виде Тя в купине Моисей, неопально огнь Божества заченшую во чреве: Даниил же Тя виде гору несекомую, жезл прозябший, Исайа взываше, от корене Давидова.

Припев: Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.
Источниче жизни, подателю, Христе, милости, не отврати лица Твоего от нас. Облегчи болезнь утруженому болезнию, и воздвигни яко Фаддеом Авгаря, да присно Тебе славит со Отцем и Святым Духом.

Припев: Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.

Евангельскому верующе гласу, Твоего ищем обета, Христе: просите бо, рече, и дастся вам. Тем и ныне предстояще молим Тя, возстави со одра здрава лютым повержена недугом, да Тя с нами вкупе величает.

Слава: Мучимый недугом, внутрь невидимыми ранами, Тебе, Христе, с нами вопиет, не нам, Господи, не нас ради, вси бо исполнены грехов, но Матерними Твоими и Предтечевыми молитвами даждь исцеление болящему, да Тя вси возвеличим.

И ныне:

Божия Мати Пречистая, со всеми святыми призываем Тя, со ангелы и архангелы, с пророки и патриархи,
со апостолы, с преподобными и праведными молися Христу Богу нашему дати здравие болящему, да Тя вси величаем.



Молитва:

Боже сильный, милостию строяй вся на спасение роду человеческому, посети раба Твоего сего (имя), нарицающа имя Христа Твоего, исцели его от всякого недуга плотскаго: и отпусти грех и греховныя соблазны, и всяку напасть, и всяко нашествие неприязнено далече сотвори от раба Твоего. И воздвигни от одра греховнаго, и устрой его во святую Твою Церковь здрава душею и телом, и делы добрыми славящаго со всеми людьми имя Христа Твоего, яко Тебе славу возсылаем, со Безначальным Ти Сыном и со Святым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Back to top
Катерина
Вс фев 13 2011, 01:15


Registered Member #2
Joined: Вт апр 08 2008, 02:01
Posts: 3950
Протоиерей Артемий Владимиров

"Просите и дастся вам". О молитве.



Мы слышали сегодня в Евангелии, как один из учеников Иисуса Христа приступил к Спасителю со смиренной просьбой научить их, последователей Господа, молиться.
Ибо и Иоанн Креститель, которого поначалу многие иудеи почитали бóльшим Иисуса Христа, преподал какие-то молитвы своим ученикам. Спаситель не призрел этой просьбы апостолов будущих и даровал им ту великую, единственную, несравненную молитву, которая начинается сыновним обращением к Единому Богу: “Отче наш, иже еси на Небесех”.

После этой молитвы Спаситель счел необходимым присовокупить еще и притчу, в которой Он говорил о некоем человеке, поздней ночью пришедшим к дому друга своего с просьбой дать ему хлеба, ибо просивший не имел ничего для учреждения трапезы.

К нему, в свою очередь, пришел друг, которого должно было угостить. “Я уже сплю и дети покоятся на ложе,”-отвечал из-за двери хозяин дома. Христос, - если не ради дружбы, то ради настойчивости просителя даст ему хлеба, выполнит его безвременную просьбу. Так и вы,- заключает свою притчу Спаситель назиданием, - просите и дано будет вам, ищите и обрящете, найдете, толцыте – стучите – и отворят вам.
Сказываю вам, что всякий просящий приемлет, всякий, кто просит, тому дано будет.”

Эта притча о ночном посетителе и непосредственно призыв Господа проявлять настойчивость, постоянство в молитве, указывает нам, как мы должны призывать имя Господне, как подобает употреблять молитву Господню.

Т. е. с глубокой верой в Отеческую благость, со всегдашним смирением, с ощущением своего недостоинства мы должны припадать к величествию Божию, испрашивая милости, поверяя Господу сокровенные прошения нашего сердца.

Не должно, убеждает нас Спаситель, смущаться, если мы тотчас не получаем просимого.

Происходит это по многим причинам: по нашему маловерию и по невнимательности нашей молитвы, перемешанной с житейскими, а иногда – откровенно греховными помыслами, и потому, что иногда просим неразумно, того, что не соответствует нашему духовному возрасту.

Скажем, просит человек у Бога дара слез, а сам при этом не прекратил осуждение ближних.
Согрешает устами смертно, клевеща, наветуя, а при этом у Господа в молитве испрашивает каких-то высших, вовсе не понятных ему, человеку, просителю, состояний.
Не дает иногда Господь нам сразу, потому что и принять-то мы не готовы, но тотчас бы потеряли, если бы Господь вложил в наше сердце просимое.
Не дает сразу, потому что иногда мы оценить не способны как подобает дара Божия.
Не дает сразу, потому что высшее благо для нас – всегда пребывать просящим.

Ибо всякий, просящий у Бога, поневоле смиряется, чувствуя свою недостаточность, находясь в положении просителя, ничем не гордится, но, взывая к Богу, обретает незаметно высшее духовное благо – самое моление, самый союз с Господом, осуществляемый чрез всегдашнюю молитву, докучание, прошение у Господа того, что мы требуем.

Итак, Евангельские слова: “Просите и дано будет вам”,- утверждают никого не отчаиваться, тем паче не ожесточаться, если мы не видим в себе чаемых духовных благ, не замечаем в себе никаких добродетелей, но исповедуем свою нищету и окаянство.

Знаешь, что ты нищий, исповедуешь, что не имеешь ничего доброго, по той самой причине и проси, ибо Бог, бесконечно богатый в своей милости, независтно, без упреков подает тому, кто просит с верою, со смирением, с благоговением.

Притом, что просить нужно не единожды, но постоянно.

Если не дается нам искомое, тем паче должно усугублять наши молитвы, потому что постоянство в молитве свидетельствует о нашей готовности принять то, о чем просим.

“Ищите и дано будет вам, ищите и обрящете”. Всегда мир во зле лежал. Всегда люди, идущие к Богу, находились во тьме собственных страстей. Ныне особенно усугубилась эта тьма, духовные сумерки покрыли вселенную. Ныне особенно оскудел преподобный.

Оглядываемся вокруг себя – и не видим тех, с кого могли бы брать пример, кто бы мог поделиться с нами истинным духовным опытом.

Мы подобны детям с повязкой на глазах, подобны путникам, сбившимся с дороги, идем ощупью, не можем и шагу единого сделать без руководствующей десницы Божией.

Вот почему, ощущая и исповедуя собственное невежество, помраченность ума и сердца, мы призваны всегда, как малые дети, просить Небесного Отца, дабы Он не попустил нам совершенно сбиться с пути, сойти с дороги, ведущей в вечную жизнь.

Должны всегда просить Господа, дабы Он не попустил нам быть пленниками лукавого, но всегда держал бы нас в поле Своего зрения, всегда призирал на наши воздыхания, всегда исправлял наши ошибки, дела рук наших исправлял к благим для нас последствиям.

И тот, кто просит настойчиво, постоянно, со смирением, твердой верой в милость Божию, обязательно получит, - удостоверяет нас Господь Иисус Христос.
Возведен будет на высоту нравственного совершенства, избавлен от сетей лукавого, обретет прощение всех грехов, только бы, и падая по немощи, тотчас бы вставал, открывал раны взору Божию, исповедовал свой грех и снова устремлялся в путь, как бы тяжело ему это не казалось.

“Ищите и обрящете, стучите и отворят вам.” Итак, по назиданию Евангельскому, Господу Богу весьма угодна наша благая настойчивость, неотступность в прошении о милости Божией.

Не благоволит Господь к тем, кто, взявши, положивши руку на плуг благочестия, оборачивается вспять.
Не благоволит душа Господня тому, кто сегодня молится, а завтра не хочет молиться, кто согрешает непостоянством.
Но всего дороже в очах Божиих сознание нами нашей немощи и постоянство в прошениях.

Вот почему святые Отцы говорят, что нет ничего дороже, нет ничего ценнее, чем жизнь со всякой умеренностию, но и с постоянством.

Оставляют подвиг те, кто слишком много полагаются на себя самих. Оставляют подвиг веры и молитвы те, кто слишком много берут на себя.

Терпят кораблекрушение те моряки, которые безрассудно отправляются в плавание, не запасшись грузом смирения, терпения, надежды на Бога.

Нет ничего выше, чем житие умеренное, с постоянством свершаемое.

То есть, молитвы наши пусть будут кратки, но постоянны.

Пусть подвиги будут умеренные, сообразные с нашей немощью.

Пусть все внешнее в нашей жизни помогает нам свершать подвиг внутренний, который состоит в том, чтобы никого решительно не осуждать, никогда не унывать, за все благодарить Бога, проявлять крайнее внимание к своему сердцу, трезвиться в молитве, вовремя отгонять от сердца злые помыслы, всегда исповедывать свою слепоту и полностью доверяться Промыслу Божию, благодати Господней, который ведет нас к покаянию и спасению.

Да поможет нам Господь и Его Пречистая Матерь и все святые, познав свою немощь, идти ко Господу со всегдашним прошением, со всегдашним припаданием к Его стопам, дабы мы всегда стучали в дверь милосердия Божия, в надежде на то, что Господь скоро отворит нам и утвердит нас в жизни благочестивой, соделает нас неуязвляемыми от козней лукавого духа.

7 ноября 2000




Back to top
Катерина
Пт янв 27 2012, 10:20


Registered Member #2
Joined: Вт апр 08 2008, 02:01
Posts: 3950
Как там наша Оленька одна в больнице???
Девочки, не забудьте про её душеньку...


Владыко, Вседержителю, святый Царю, наказуяй и не умерщвляяй, утверждаяй низпадающия и возводяй низверженные, телесныя человеков скорби исправляяй, молимся Тебе, Боже наш, рабу Твою Ольгу немоществующа посети милостию Твоею, прости ему всякое согрешение вольное и невольное.
Ей, Господи, врачебную Твою силу с небесе низпосли, прикоснися телеси, угаси огневицу, укроти страсть и всякую немощь таящуюся, буди врач рабы Твоея Ольги, воздвигни его от одра болезненнаго и от ложа озлобления цела и всесовершенна, даруй его Церкви Твоей благоугождающа и творяща волю Твою.
Твое бо есть, еже миловати и спасати ны, Боже наш, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков.
Аминь.
Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System

Стояние за Истину 2009-2015. Все права защищены.http://www.eroshka.ru.